Over ons

Soms voel je je met de boodschap van lichaamsacceptatie als een roepende in de woestijn en daarom willen we de groeiende body positivity community in Nederland en België bij elkaar brengen.

Wij – dat zijn Danielle van Bureau Body Positive en Veerle van Dik Gelukkig – zetten ons al een aantal jaar in om de boodschap van body positivity en fat acceptance te verspreiden en zo vrouwen te helpen om een positievere kijk op hun lijf te ontwikkelen. Ieder op onze eigen manier.

Hoe ons verhaal begon

We vonden elkaar een hele tijd geleden online. En sinds toen houden we regelmatig contact met elkaar via lange (heeeeel lange) gesprekken op Skype, om de afstand tussen Breda (Danielle) en New York (Veerle) te overbruggen.

Onze missies overlappen elkaar en we raken gewoonweg niet uitgebabbeld over ons werk. We sparren graag over body positivity en fat acceptance en hoe we deze boodschap kunnen overbrengen naar een groter publiek. Gelukkig zijn wij lang niet de enige personen die met dit onderwerp bezig zijn en blijft de body positive community ook in Nederland en België groeien. Dat maakt ons heel blij en hoopvol.

Een community online én offline

Maar soms voelt het alsof deze revolutie zich voornamelijk online afspeelt. Je hebt op Facebook, Instagram of Twitter je ‘tribe’ van gelijkgestemden gevonden en haalt daar kracht en inspiratie uit. Maar offline – in het dagelijkse leven – lijkt het alsof je een roepende in de woestijn bent. Je familie, collega’s en vrienden in je directe omgeving snappen niet altijd precies waarover je het hebt als je enthousiast vertelt over lichaamsacceptatie en body positivity.

Daarom leek het ons leuk en zinvol om iets te organiseren waarbij we de body positive community, en iedereen die zich erdoor geïnspireerd voelt, bij elkaar te brengen. Zodat we elkaar kunnen ontmoeten, in de ogen kunnen kijken en ervaringen en inspiratie kunnen delen. Samen de verdieping opzoeken en elkaar helpen.

Ook jij verdient het om je thuis te voelen in je lijf. Gewoon zoals het nu is. Wij vieren jouw lijf en helpen jou je lijf te vieren. Ook als je dat nog moeilijk vindt en niet altijd weet hoe je dat moet doen.

Kunnen we dit wel?

Het idee voor het Body Positive Event ontstond tijdens een van onze vele Skype-gesprekken. Toen we het voorzichtig tegen elkaar uitspraken, waren we meteen enthousiast. En oké, ook een beetje huiverig, om heel eerlijk te zijn, want zo’n event organiseren doen we allebei voor het eerst en is niet ons vak. Maar we besloten (met trillende en plakkerige handjes) dat we ervoor zouden gaan.

Wat volgde was een rollercoaster aan emoties en gedachten: Gaan we dit echt doen? Ja, we gaan dit echt doen. Kunnen we dit wel? Daar komen we pas achter als we het proberen. Wat als er niemand wil komen? Dan hebben we het op z’n minst geprobeerd.

Positieve vibes

Het Body Positive Event was geboren! De datum werd geprikt, locaties bekeken en sprekers benaderd. En voor we het wisten, kwam het van de grond. En hadden mensen ook nog eens daadwerkelijk interesse.

Bij elke beslissing die we nemen, wordt ons enthousiasme alleen maar groter. Ons doel was vanaf het begin om er een positief feest(je) van te maken en dat gevoel is wat ons motiveert in elke stap die we zetten.

Fantastische medewerkers

Dit evenement is iets wat ons nauw aan het hart ligt en we vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt. We willen het op onze manier doen en daarom is het Body Positive Event een non-profit evenement dat wij zelf sponsoren. We verdienen er niets aan, omdat dat niet onze doelstelling is. We willen gewoon dat het er komt en dat het toegankelijk is.

Dit event zou dan ook niet mogelijk zijn zonder de volledig vrijwillige inzet van onze fantastische sprekers, aanspreekpunten en andere lieve, behulpzame betrokkenen. We zijn hen onmetelijk dankbaar. Met ons allen gaan we er iets moois van maken.

Samen thuiskomen

We hopen dat ook jij erbij bent en dat we je tijdens deze dag kunnen laten ervaren dat je niet de enige bent die worstelt met je lichaamsbeeld en/of je relatie met eten. We hopen dat we je een gevoel van ‘thuiskomen’ kunnen bezorgen. En dat we jou naar huis kunnen laten gaan met concrete kennis, inzichten, adviezen, tips en tools, zodat de body positive boodschap zich nog sterker kan verankeren in jouw mindset, identiteit, lichaamsbeeld en leven.

Want ook jij verdient het om je thuis te voelen in je lijf. Gewoon zoals het nu is. Wij vieren jouw lijf en helpen jou je lijf te vieren. Ook als je dat nog moeilijk vindt en niet altijd weet hoe je dat moet doen.

Welkom in ons warme bad.

Kom je erbij?

Het Body Positive Event 2018 is uitverkocht.

Wil je op de hoogte blijven van een eventuele tweede editie?

Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Bureau Body Positive en Dik Gelukkig.