Programma

Het Body Positive Event

 

Zaterdag 10 november 2018

van 09.30 tot 18.00 u.

Programma

09.30 u.
Inloop en ontvangst
De deuren gaan open en we verwelkomen je graag met een hapje en een drankje
10.00 u.
Welkomstwoord
Een warm welkom van de organisatoren Danielle en Veerle
10.15 u.
Veerle Metten

 

Tijdens deze introductie legt Veerle uit wat body positivity is en waarom het belangrijk is om dit te bespreken.

Ze laat je nadenken over de (onbewuste) vooroordelen die we allemaal hebben en de manier waarop we inclusiever kunnen zijn binnen de beweging van body positivity. 

10.30 u.
Mayra Louise

 

 Mayra Louise vertelt over haar eigen weg naar zelfacceptatie en body positivity. Ze legt uit hoe ze vroeger omging met zichzelf en haar lichaam, wat er ondertussen veranderd is en welke inzichten ze in die tijd heeft opgedaan.

Na de presentatie beantwoordt Mayra Louise alle vragen uit het publiek. Heb je een vraag die je haar altijd al wilde stellen? Wil je meer weten over iets uit haar verhaal? Leg het haar voor en zij geeft je een antwoord.

11.15 u.
Anoesjka Minnaard

 

 Als body positive en fat positive fotografe slaagt Anoesjka er steeds weer in om te laten zien dat álle mensen mooi zijn op hun manier. Ze vertelt meer over haar eigen ervaring met body positivity en stelt ook haar Fat Femmes Fotoproject voor.

Tijdens het evenement heb je ook de kans om bij haar een foto te laten maken. De ideale gelegenheid om een mooie, professionele foto van jezelf te krijgen.

11.30 u.
Pauze
12.00 u.
Josine Wille

 

Hoe ga je om met body shaming en fat shaming? Hoe kan je jezelf verweren? En hoe zorg je ervoor dat het je minder raakt? Met voorbeelden uit haar eigen leven geeft Josine een antwoord op al deze vragen.

Achteraf is er tijd voor een vragenronde en kan je persoonlijk een vraag stellen aan Josine.

12.45 u.
Lunch

Een heerlijke, gezellige lunch waarbij je rustig kan babbelen met de sprekers en andere deelnemers

14.00 u.
Kimberley van Megen

 

Body positivity staat niet zomaar op zichzelf, maar is verbonden met nog heel wat andere sociale bewegingen. Kimberley legt uit wat de link is tussen fat acceptance en vrouwenrechten, en hoe zich dat vertaalt naar haar persoonlijke activisme.

Ook hier krijg je de kans om vragen te stellen na de presentatie.

15.00 u.
Cabaretshow door Marleen Bekker

 

Ben jij blij met je lijf? Of mag er toch nog wat aan veranderen? En je buurvrouw op het evenement, wat vind je dat er bij haar nog beter kan?

In deze show steekt Marleen de draak met onze huidige schoonheidsidealen. Ze geeft ons een opsteker om vooral onszelf te zijn, in plaats van te bezwijken onder de opsmukdruk van nu.

15.15 u.
Pauze
15.45 u.
Danielle Heemskerk

 

Je bewust zijn van je lichaam kan positief zijn, maar kan ook doorslaan. Want als je jezelf continu vergelijkt met anderen of niet naar jezelf durft te kijken in de spiegel, dan word je misschien wel de hele dag door in beslag genomen door je lichaam.

In deze presentatie leert Danielle je hoe het komt dat we hier zo mee bezig zijn in ons hoofd en laat ze ons ervaren hoe we er op een andere manier mee kunnen omgaan.

16.30 u.
Dankwoord

We sluiten het evenement af door even stil te staan bij onze inzichten en ervaringen tijdens de dag. 

17.00 u.
Borrel

Wie na deze goedgevulde dag nog even wil ontspannen, kan dat met een hapje en drankje, terwijl je met elkaar napraat over je inzichten en aha-momenten.

Tijdens de pauzes kan je ook een praatje slaan met de sprekers of hen een vraag stellen. Daarnaast staan ook onze experts Jenny, Inouchka en Fatshionista voor je klaar om je vragen te beantwoorden of met je te babbelen.

Jenny Klijnsmit

Inouchka Kreuning

Fatshionista

Dit is het programma zoals we het voorzien hebben, maar uiteraard kunnen er op de dag zelf nog wijzigingen gebeuren. We behouden ons het recht om wijzigingen door te voeren zonder voorafgaande verwittiging en compensatie.

Wil jij er ook graag bij zijn?

Klik dan hieronder om je ticket te bestellen:

Het Body Positive Event 2018 is uitverkocht.

Wil je op de hoogte blijven van een eventuele tweede editie?

Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Bureau Body Positive en Dik Gelukkig.