Sprekers

Het Body Positive Event is een dag vol inspirerende ontmoetingen en boeiende presentaties over lichaamsdiversiteit, schoonheidsidealen, zelfacceptatie en alles wat hiermee te maken heeft.

Hier maak je alvast digitaal kennis met de sprekers en medewerkers die je gaat ontmoeten:

Kimberley van Megen

Kimberley van Megen

Fabulous Fatty

 

Kimberley is fat acceptance activiste en plussize model en op social media bekend onder de naam Fabulous Fatty.

Ze is fervent voorstander van meer lichaamsdiversiteit in de mainstream-media en gebruikt online haar stem om dat idee te promoten. Ze weet op een scherpe en heldere manier te adresseren hoe stigmatisering en discriminatie van dikke mensen verweven zit in allerlei alledaagse dingen, van berichtgeving in de media tot onze gezondheidszorg.

‘Body politics’ is haar cup of tea, wat betekent dat ze ons in haar praatje meeneemt in de manier waarop body positivity en fat acceptance verweven zijn met feminisme en vrouwenrechten, in de breedste zin van het woord.

Mayra Louise De Wilde

Mayra Louise De Wilde

#happyisnotadresssize

 

Mayra Louise is freelance journalist, self-love blogger en een van de frontvrouwen van de body positivity movement in Nederland. Momenteel werkt ze aan haar eerste boek.

Na een jarenlange haat-liefde verhouding met haar lijf kwam ze tot de conclusie dat geluk niet in je kledingmaat zit. Ze slingerde de hashtag #happyisnotadresssize de wereld in en draagt met haar blog, stemgeluid en liefde voor fashion bij aan meer self-love en diversiteit.

Op het event neemt Mayra jou op haar eerlijke en onvervalste manier mee in haar zoektocht naar meer liefde voor jezelf en je lijf.

Anoesjka Minnaard

Anoesjka Minnaard

Fat Femmes Fotoproject

 

Anoesjka Minnaard is body positive en fat positive fotografe. Ze fotografeert het liefst mensen én ze heeft een missie: laten zien dat álle mensen mooi zijn op hun eigen manier. Dat lukt haar steeds opnieuw, omdat ze de tijd neemt om mensen te leren kennen en op hun gemak te stellen.

Voor haar Fat Femmes Fotoproject maakt ze mooie foto’s van dikke vrouwen in het bijzonder. Op die manier draagt ze bij aan representatie, herkenning en inspiratie voor andere dikke vrouwen, en zo hopelijk ook meer acceptie en zelfliefde.

Anoesjka komt niet alleen spreken. Op het event krijg je ook de gelegenheid om een mooie foto van jezelf te laten maken door haar.

Danielle Heemskerk

Danielle Heemskerk

Bureau Body Positive

 

Danielle is oprichter van Bureau Body Positive, waar ze als expert lichaamsbeeld en eetbuien mensen begeleidt naar een positief lichaamsbeeld en gezonde relatie met eten, vrij van eetbuien en eetobsessie.

Ze is gefascineerd door de manier waarop heersende schoonheids- en gezondheidsnormen van invloed zijn op hoe we naar ons eigen lichaam en dat van anderen kijken, en welke impact dat heeft op ons welbevinden.

Ze is niet alleen mede-organisator van dit event, maar zal ook een inhoudelijke sessie verzorgen waarin ze de macht van schoonheidsidealen uitlegt en ons leert hoe we elkaar kunnen helpen om het streven naar een “beter” lichaam een minder grote rol te geven in ons gevoel van eigenwaarde, identiteit en leven.

Fatshionista

Fatshionista

 

Fatshionista is actief als body positive en fat acceptance activiste op haar Instagram-pagina, waar ze jou met een flinke dosis humor laat zien hoe je zonder excuses voluit leeft, wat voor maat je ook hebt.

Tijdens het Body Positive Event staat Fatshionista voor je klaar als je een vraag hebt over body positivity, een ervaring wilt delen, advies nodig hebt, of gewoon even wilt babbelen (want we weten allemaal dat je je op een event nogal eens wat verdwaald of alleen kan voelen).

Spreek haar aan, stel je vraag, of ga gewoon even in gesprek!

 

Jenny Klijnsmit

Jenny Klijnsmit

jennyklijnsmit.nl

 

Jenny helpt vrouwen die het niet meer kunnen opbrengen om te diëten en klaar zijn voor een leven dat niet draait rond de weegschaal en calorieën tellen.

Ze weet uit eigen ervaring hoe het voelt om je te schamen voor je lichaam, maar ondertussen heeft ze geleerd hoe ze een leven kan leiden waarin ze steeds meer opkomt voor zichzelf en steeds meer durft laten zien wie ze echt is.

Op haar blog deelt Jenny haar persoonlijke ervaringen en inzichten onderweg naar acceptatie van haar lichaamsmaat. Binnenkort brengt ze ook een werkboek uit waarmee ze vrouwen helpt om zichzelf te leren accepteren als ze zelf niet weten hoe ze daar nu eigenlijk aan moeten beginnen.

Tijdens het event staat Jenny als expert/ervaringsdeskundige voor je klaar als je een specifieke vraag hebt of gewoon even met iemand wilt babbelen.

Josine Wille

Josine Wille

theBiggerBlog

Josine is oprichter van theBiggerBlog, waar ze met haar ‘passion for fashion’ schrijft over mode, reizen & beauty. Ook ligt er een grote focus op size diversity en body positivity. Daarmee inspireert zij jou om van jezelf te houden, precies zoals je bent. 

Josine hoopt dat op een dag alle winkels volhangen met alle maten. Tot die tijd is haar motto: shop your shape, not your size! 

In haar praatje neemt Josine je onder andere mee in hoe zij al op jonge leeftijd heeft geleerd oké te zijn met haar grote(re) maat en deelt ze concrete adviezen en tips om jou te helpen je assertiever en meer weerbaar te voelen in je dagelijkse leven als het om body positivity gaat.

Veerle Metten

Veerle Metten

Dik Gelukkig

 

Met haar anti-dieet-blog Dik Gelukkig leert Veerle dikke vrouwen om hun focus te verleggen van afvallen naar een positief zelfbeeld opbouwen, zodat ze zich weer goed in hun vel voelen en onvoorwaardelijk zichzelf durven zijn.

Daarnaast probeert ze mensen ook te laten zien hoe diepgeworteld de dieetcultuur is in onze maatschappij en hoe je je daartegen kan verzetten.

Veerle is mede-organisator van het evenement en tijdens haar presentatie laat ze je nadenken over wat body positivity juist is en hoe élk lichaam hierin een plaats heeft.

Inouchka Kreuning

Inouchka Kreuning

Bodypositive Living

 

Inouchka is ervaringsdeskundige en gepassioneerd strijder voor body positivity en fat acceptance. Zij begon haar activisme in de wereld van de cosplay, een vorm van performance art waarbij deelnemers zich verkleden als hun favoriete personages, vaak met zelfgemaakte kostuums en accessoires. Inouchka vindt het belangrijk dat ook deze communities vrij zijn van lichaamsidealen en stigma en gebruikt haar bopo-stem om actief te pleiten voor meer diversiteit, acceptatie en lichaamsvrijheid.

Daarnaast geeft ze lezingen over body positivity én is ze binnenkort beschikbaar als body positive coach.

Op het event is Inouchka er voor jou als aanspreekpunt. Stel haar vragen over body positivity of fat acceptance, leg haar jouw persoonlijke vragen en dilemma’s voor of benader haar om gewoon een praatje te maken als je wat aanspraak kan gebruiken.

Marleen Bekker

Marleen Bekker

Marleen handelt in humor

 

Cabaret! Ook dat vind je gewoon op ons event!

Want er mag gelachen worden… Heel graag zelfs.

Cabaretier Marleen Bekker steekt effectief de draak met onze huidige schoonheidsidealen. En ze geeft ons een opsteker om vooral onszelf te zijn, in plaats van te bezwijken onder de opsmukdruk van nu.

Wil jij deze boeiende presentaties niet missen?

Reserveer dan alvast een plaatsje:

Het Body Positive Event 2018 is uitverkocht.

Wil je op de hoogte blijven van een eventuele tweede editie?

Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Bureau Body Positive en Dik Gelukkig.